Perth

Geloof het of niet maar twee kilometer voor de streep heeft het auto-tje het opgegeven. Ik was even over 9 in Perth en zoekende naar de juiste richting voor het depot toen voor een stoplicht de motor begon te stotteren en er veel rook uit de uitlaat kwam. Al hortend en stotend heb ik mij nog net ergens een zijstraat in kunnen krijgen om uit de drukte van het rush hour te zijn. Om een lang tefonisch verhaal kort te maken (de rekening zal wel weer aardig oplopen): de lokale wegenwacht was van mening dat deze auto zo niet meer de weg op mocht dus moest er een towtruck worden opgeroepen.

image

image

image

image

Ik hoefde in ieder geval niet meer naar het depot van Lucky Rentals  te zoeken want daar heb ik hem maar laten heenbrengen.
Dat depot overigens staat stampend vol met allemaal oudere auto’s.  Deze kon er pas in nadat twee andere op straat waren geparkeerd. Administratief is het ook een grote warboel heb ik het idee want er was niets bekend over de opgenome schade bij vertrek noch werd er gerefereerd aan het aantal km’s.  Ik kreeg uit coulance 1 dag terugbetaald van de 5 extra dagen die ik had bijgeboekt en op het formulier werd ingevuld: no charges. Het feit dat de auto niet met volle tank werd afgeleverd werd mij natuurlijk ruimhartig vergeven. Kortom ik hoefde niet bij te betalen voor de bijna 1000 extta km’s en kteeg nog genoeg geld terug om de taxi maar het hotel te kunnen betalen. Daarvoor heb ik wel 4 uur door moeten  brengen op een plekje waar ik nooit had willen zijn en een nog te verwachten telefoonrekening.
Het hotel (City Stay Apartment Hotel) heeft geen restaurant: eigenlijk is het meer een apartementje met een zitkamer/keuken en een aparte badkamer en slaapkamer.
Ik moet dus of naar de supermarkt om zelf straks te koken of ik moet een restaurant gaan zoeken. Laat zich wel raden wat het gaat worden.

2 antwoorden op “Perth”

 1. Het zal ook eens niet hé. Gelukkig krijg je de rekening van de auto in ieder geval niet. Maar dat zal wel gecompenseerd worden met de telefoonrekening. 🙁

  Ik neem aan dat het Adje patatje is geworden ;-). Succes en deel 2 en houd de auto heel.

 2. Anne heeft weer eens panne… 🙂
  Of de auto in het noorden heel blijft zal erom spannen…

  Heb je zo goed al die kangaroo’s ontweken en dan nog net voor de finish autopech!
  Het hoort er tegenwoordig bijna gewoon bij als jij op vakantie gaat…
  Maar liever pech in Perth dan in de outback… dus wat dat betreft geluk bij een ongeluk.
  Veel plezier in het Noorden straks en succes met de auto daar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *