Manutoni Restcamp – Halali Restcamp

Zaterdag 9 februari 2013

In Namutoni was de ochtendsafari gericht op de Dick Dick drive en waterhole Klein Namutoni. Daar was ik als eerste vanmorgen en trof daar een groep luie leeuwen aan. Ik kon de auto redelijk strategisch parkeren zodat ik wat mooie beelden hoopte te kunnen maken.

DE drive zelf was verder zonder specials. Omdat ik bijna een uur bij de leeuwen was gebleven was het otch al 1200 uur voordat ik via de Eland drive (mooie natuur: geen wild: heel teleurstellend voor de 3e keer) mij gemeld bij de receptie van Halali Restcamp. Daar heb ik op de camping een poosje gerust en wat gelezen. Ik ben om 1500 uur weer vertrokken naar Etosha Lookout, maar qua wild was het weer heel magertjes.

Totdat ik bij de waterplaats Nuamses wel geluk had. Er lagen vier olifanten te poedelen en er stonden impala’s klaar om te volgen, later aangevuld met een groepje Kudu meisjes.

Ik heb er twee uur gestaan omdat er ook giraffen opdoken, maar ook een luipaard in beeld kwam. Een nieuwe olifant verjoeg hem echter na zijn bad, en er dus helaas geen foto van gemaakt. Nadat de giraffen dan eindelijk na een uur gingen drinken waren alle batterijen leeg, en het schijfje vol. Dus maar terug gegaan naar de camping om wat te eten en een nodige nachtrust. Toch weer 170 km gereden vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *