Letaba – Shingwedzi

Zondag, 25 februari 2007.

Een rare dag vandaag, omdat ik de hele dag in de veronderstelling verkeerde dat het de 27e was, omdat dat de datum op mijn horloge was. Blijkbaar is er iets verdraaid maar het leverde in ieder geval een kusje op. De gesproken tekst bij de film heeft op een aantal punten even de suggestie dat het een cadeautje is voor mijn verjaardag.

Vandaag hebben we weer 155km toegevoegd aan het totaal en daar hebben we weer zo’n 10 uur over gedaan.

Was de dag redelijk saai, de afsluiting was spectaculair. Vanmorgen geen begroeting van een olifant, maar het leek wel een echte vogeldag te worden. Reeds bij het ontbijt namen ze op de stoel plaats, maar we hadden de camera niet bij de hand. We zagen vandaag op diverse plaatsen gieren en roken op één plaats ook een echte kadaverlucht, maar in het gehele gebied is de bebossing te dicht om verder dan 30 meter te kunnen kijken. Bij de rivieren hebben we wel een aantal sightings gehad zoals een groepje maraboe’s en vele krokodillen.

Vlakbij Shingwedzi was het op eens raak. Bij de rivier troffen we een groepje olifanten aan (ongeveer 20 stuks) die een beetje verspreid waren. Verder op de rivier zagen we er nog een flink aantal. Opeens verdwenen de olifanten weer in de bush en toen we onze weg weer wilden vervolgen in de hoop de olifanten verderop nog te kunnen zien, werd de weg versperd door een heel grote kudde Kaapse Buffels, waarvan de grotere zich echt dreigend opstelden, zodat we het wel uit hoofd lieten om door te rijden.

Achter de groep buffels trokken de olifanten ook de weg over en het bos weer in. Het was me het dagje wel. Warm was het niet, zo’n 27 graden, maar het heeft ook het grootste deel van de dag licht geregend, en was het behoorlijk bewolkt. Het is nu 21.00 uur en het onweert buiten en de regen plenst. Ik hoop dat de electra voorziening het houd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *