Shingwedzi – Bongola Ranch

Maandag, 26 februari 2007

We hebben vanmorgen besloten toch niet veel kilometers om te rijden om de garantie te hebben van goede wegen. We hebben het Kruger Park verder afgereden en verlaten via de Pafuri Gate. Vandaar naar Mussina en verder naar Pont Drift. Ongeveer 40 km voor Pont Drift vonden we de lodge waarvan ik al informatie via internet had verzameld, maar die ook echt een 5 volle sterren camping is. Het was vandaag over het algemeen bewolkt, maar ik heb mijn rechterarm toch behoorlijk verbrand onderweg. Daar ga ik nog wel last van krijgen.

Vanmorgen nog in Shingwedzi getanked, dus we kunnen er weer even tegen. Vanavond eten we de restjes op: tomaatjes, komkommer, rijst en een worstje van de braai. Glas bier voor mij en wijn voor Ali en top is het weer. Zo’n rustig kamp als hier hebben we nog niet eerder gehad. We kunnen de gordijntjes wel open laten, want we zijn (tot nu toe) de enige bezoekers.

Op de open vlakte hebben we toch weer een flink aantal olifanten gezien, maar op één na waren ze te ver weg voor film of foto. Wel mooie plaatjes kunnen maken van Saalbek ooievaars en van een grote kudde Kaapse Buffels. Op het enige korte uitstapje van de weg zagen we de eerste mannelijke Kudu, maar hij liet zich slecht vastleggen voor de eeuwigheid.

Langs de weg is het wel goed oppassen geblazen. Niet alleen mensen lopen er, maar ook ezels, koeien en geiten. Zielig om te zien, maar aangereden beesten worden gewoon langs de kant gedumped. s’Lands wijs, s’lands eer zegt het spreekwoord, maar plezierig om te zien is het zeker niet.

Vanavond trekken we het plan voor morgen, want dit is voorlopig de laatste dag Zuid-Afrika geweest; ons wacht het veel belovende Botswana.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *