Lake Tahoe _ Yosemite NP

Maandag 9 april 2018

Ik heb vanmorgen eerst even wat boodschappen gedaan en getankt bij de gisteren ontdekte supermarkt. Ik had gehoopt iets meer zekerheid te krijgen over eventuele beperkingen op de door Google geplande route dan de veel kortere van het navigatiesysteem van de camper.

Om negen uur ging het Visitor Center open maar dat was een fiasco. Die knul wist dat er een Yosemite Village bestond maar had geen idee hoe er te komen. Dus toen maar mijn gezond verstand gebruikt en Hwy 50 South genomen en de navigatie aanwijzingen lang genoeg genegeerd tot er een herberekening werd uitgevoerd (na 100km) en dat bleek dezelfde route te zijn die ik thuis had uitgezocht. De gereden afstand is een stuk korter dan gisteren maar je doet er in de praktijk net zo lang over; bergje op (tot 8000 ft) en af met haarspeldbochten met geadviseerde snelheden tot 10mph terwijl de toegestane snelheid 55 mph is. Daarnaast nog het “verzoek” om aan de kant te gaan als er 5 of meer auto’s aan je staart hangen. En dat gebeurt al heel snel. De s’ morgens aangegeven geschatte aankomsttijd verspringt per 5 minuten naar later 😎. Ik heb onderweg dan ook maar 1 stop gemaakt voor koffie en precies 2 foto’s gemaakt als ik er toch af moest. Nadat ik de campingplaats gevonden had, had ik nergens geen zin meer in. Nog even dit blog en dan er in met een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *