Death Valley NP _ Lake Tahoe

Zondag 8 april 2018

Vanmorgen extra vroeg opgestaan omdat vandaag een van de langste etappes in de planning stond van bijna 600 km. In Death Valley toch nog even de tijd genomen om de Mesquitte Flat Sand Dunes net na zonsopgang te fotograferen.

Verder was het praktisch de hele dag rijden over Hwy 395 North, met een stopje bij de M om de laatste 2 dagen bij te werken en een wat langer oponthoud bij Mono Lake waar ik een korte trail heb gelopen om de zgn Tufo’s te bekijken. De grote zijn aan de zuidzijde van het meer, maar dan moest ik ongeveer 10 miles terug rijden dus maar genoegen genomen met het idee en de trail bij Old Marina gedaan.

De Hwy loopt parallel aan de Rocky Mountains op wisselende hoogtes (tussen 3000_9000 foot). Met sneeuw op de toppen is het prachtig rijden.

Gelukkig flikkerde nergens de waarschuwingssignaal om de sneeuwkettingen om te doen want die heb ik niet. Ook de bergpas naar Lake Tahoe ging goed. Morgen nog even checken hoe ik in Yosemite Village kan komen, want het overgrote deel van de bergwegen is nog afgesloten. Het kwik daalt vannacht naar 26F dat is een paar graden onder nul, dus heb ik het water maar afgekoppeld en moet de kachel maar aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *