Kakadu NP

Ik ben vanmorgen niet zo heel vroeg opgestaan omdat de rockpaintings bij Ubirr pas vanaf 8.30 toegankelijk zijn. Van Jabiru is het ongeveer een uur rijden. Ik was er om 8.28 en heb netjes 2 minuten gewacht om als eerste het hek te passeren. Toch was het toen al 28 graden. Direct daarna werd het al snel drukker  toen de eerste bussen arriveerden. Omdat ik vroeg was en de rust nog niet was verstoord heb ik nog een rock-walibi gezien, wat hagedissen en vlinders.

image

image

Met een goed uur had ik het wel gezien en ben ik koffie gaan drinken bij the border store “mambiyarra” en daar ook de Guluyambi Cultural Cruise geboekt over de East Alligator River die on 1100 uur vertrok.

image

Dat was een mooie kennismaking met iets van de cultuur en onderweg ook nog eens veel krokodillen gezien.

image

Het water is hier brak. De zee komt met de tide ongeveer 40 km het land in. De verbindingsweg naar Arnhemland gaat over een dam in de rivier die bij elke wisseling van de tide overstroomt. De vissen van zee komen dan over de dam upstream en de krokodillen liggen massaal achter de dam te wachten op hun maaltje.
In de tour is een heel kort uitstapje in Arnhem land dat normaal verboden terrein is voor niet aborigines.

image

image

Vandaar ben ik naar het Bowali Visitor Centre gegaan voor wat advies voor de rest van de dag en morgenochtend.
Ik heb er voor gekozen vast de weg die ik morgen moet hebben voor ongeveer 40km te verkennen, nl naar Burdulba (wat tegenviel) en Nourlangie (een andere site met prachtige rock paintings). De eerste locatie is een billabong waar normaliter veel vogels zouden moeten zitten maar het was slecht toegankelijk. De tweede locatie is heel goed bereikbaar en werkelijk prachtig.

image

image

image

Ik was hier tussen drie en vier uur. De meter in de auto gaf om die tijd wisselend 40 en 41 graden aan. Hierdoor was ik wel genoodzaakt om een keus te maken in de apparatuur die ik mee wilde slepen. Weinig dus!
Nu ik dit gezien heb kan ik er morgen met een goed gevoel langsscheuren. Ik hoop dan nog 1 lokatie in Kakadu te bekijken op weg naar het centre van Australia.

3 antwoorden op “Kakadu NP”

  1. Je maakt er weer het mooiste van he! Goed zo! Wel jammer dat je auto anders is dan wat je geboekt had. Ik neem aan dat je geen kosten hoeft te maken voor deze mix-up van de organisatie.

    Succes met het red center, daar zal het niet veel koeler worden. 🙂

    1. Zolang de auto blijft rijden gaat het vast lukken. Die heeft een goede airco, maar wel een kleine tank dus moet ik wel goed opletten regelmatig bij te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *