Daly Waters

Ik was er vroeg uit vandaag ik wilde de 06.45 boottocht maken over de
Yellow Waters. De inschrijving sluit een half uur eerder en het is ongeveer een uur rijden vanaf Jabiru. Ik was 1 minuut te laat maar kon toch mee. Het is een prachtige cruise die helemaal in het teken staat van natuur in tegenstelling van gisteren die meer cultureel is ingericht.

image

image

 

Na de twee uur durende cruise kon je ontbijt nemen in de Cooinda Lodge. Daarna  rijdt je nog zo”n 100km door Kakadu in zuidelijke richting over de hyway om vervolgens  via Pine Creek naar Katherine te gaan.
Op dat stuk haalde ik een solar  auto in en een stuk verderop  kwam ik achter een beveiligingswagen terecht met veel nederlandse reclame.  Ja ik zat achter de nederlandse inzending die in koppositie reed.

Ik ben ze gepasserd want je mag daar 130km/h en deze auto ging maar net iets sneller dan 100km/h. Snel wat afstand genomen en toen snel geparkeerd een paar momentjes video opgenomen, snel ingestapt, inhaal/passeermanouvre, stoppen, foto nemen, en nogmaals.

image

 

Geen beste foto’s helaas.
In Katherine  moest ik tanken. Daar stond ik in de rij met wel 20 auto’s van Twente University,  camera auto’s etc. Een echte “tourkaravaan”. Daarna zag ik een groot  evenemententerrein dus ik dacht dat de etappe daar zou zijn ge-eindigd maar ook op het stuk naar Daly Waters  kwam ik nog een grote truck tegen met een Twentse container.
Ik heb een huisje genomen bij de Hi-Way Inn en toen ik aan het uitpakken was zag ik nog drie solar cars passeren. Na een douche en het begin van dit bericht te hebben gemaakt wilde ik een biertje en dinner halen in het roadhouse. Toen zag ik een japanse truck en hun solarcar en een stukje verder op de Colombiaanse.

image

image

image

image

image

Beetje afwisseling dus nog vandaag.

image

Morgen ruim 900 km naar Alice Springs. Misschien  dat ik dan ook nog wat zie.

Eén antwoord op “Daly Waters”

  1. Super tof hoor dat je de Nederlandse jongens daar heb gezien! Zijn toch wel wat andere auto’s dan die Toyota van jou hé.

    Het eten ziet eruit alsof het een gegarandeerde caloriebom is. Ik geloof direct dat het teveel van het goede was 🙂
    Succes met het stuk naar Alice springs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *