Joshua Tree NP

Ik sta vanavond en morgen op Black Rock Campground. Formeel ligt dit binnen de parkgrensen maar er zijn vanaf hier geen wegen het park in. Daarvoor moet je via Yucca Valley naar de Westelijk ingang. Dat is al gauw 20 km.

image

Ik was vanmorgen op tijd op pad voor de lange etappe van vandaag: 316 mile. Nog even de spiegel iets bijgesteld en daarna de dessert door. Het woestijngebied van Arizona dat overgaat in dat van Californie is hier en daar heuvelachtig maar toch vooral veel grote open vlaktes met alleen wat lage bossages en overal zie je cactussen. In veel soorten en alle maten. Je krijgt al rijdend zo’n wild west gevoel. Zeker als toevalligerwijs de muziek zich daarbij aanpast met violen en John Denver die “I am a countryboy ” zingt.

image

Ik ben het park aan de zuidzijde binnen gegaan bij Cottonwood Visitor Center waar ik even een parkkrantje en brochure heb gehaald. Daarna de lange weg door het park gereden naar de westelijke ingang (÷40 mile).

image

Omdat ik met licht op de camping wilde zijn heb ik de laatste 20 mile niet meer gestopt hoewel dat het mooiste deel van het park bleek. Dat ga ik morgen nog een keer heen en terug doen.

image

Ook hier en op alle campingterreintjes in het park zelf hangt het bordje Full bij de toegangsweg. Het is natuurlijk weekeinde maar ook nog eens 20+ graden. Heerlijk korte broeken weer dus.

image

Het is lente en dat betekent dat er aardig wat wilde bloemen in de bermen te zien waren, en hier en daar gele brem, althans struiken met een soortgelijk uiterlijk.  Ik ben niet gestopt om daar foto’s van te maken. In het park bloeien hier en daar ook cactussen of yuca’s. Twee heb ik er al gescoord.

image

image

2 antwoorden op “Joshua Tree NP”

  1. Prachtige verhalen pa, en een vooral spannend avontuur met die wegpiraat! Gelukkig is dat uiteindelijk toch goed gekomen nu de verzekering nog even laten meewerken. Je bent al ruim over de helft en gaat nu het warme weer gelukkig nog even opsnuiven. Geniet van de lente en tot snel!

  2. Hoi Anne ben begonnen je reis verhalen te lezen en wat een fantastische foto’s weer.
    Je heb weer geluk gehad met het ongeluk gelukkig maar, Lief engeltje??
    De foto van de Cholla Cactus lijkt op de bloem van de helleborus vind je niet?
    gouw verder lezen.
    Mooie reis nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *