Joshua Tree NP 2

Vanmorgen voor 8 uur al op weg om nog iets van het mooie licht op te vangen. Tegen de tijd dat ik de eerste bestemming binnen het park had bereikt was het toch al negen uur geweest. Ik hoopte op heldere vergezichten vanaf Keys View, maar Palm Springs was nauwelijks te zien in de lichte haze.

image
Joshua Tree NP bij Keys View
image
Joshua Tree NP bij Keys View,

Vanaf dit punt heb je ook zicht op een deel van de San Andreas Vault: de beruchte breuklijn voor de gevreesde aardbevingen.

image
Brittlebush in Joshua Tree NP.

Vandaar ben ik naar de verste lokatie gegaan die ik vandaag dacht te bezoeken; White Tank. Daar is een kleine camping maar ook een korte trail naar een natural arche door een geologisch unique gebied. Met dat laatste  kun je mij niet verblijden want ik zie het verschil niet tussen al die steenhopen.  Het was wel een aardige trail.

image
Joshua Tree NP

Het begon al wel snel warm te worden. Voor de middag had ik nog een korte trail gekozen naar Barker Dam. Daar vind je een door veehouders gebouwde “watertank”. Dit hoort tot het cultureel erfgoed hier. Er staat misschien 20 cm water in het poeltje, maar toch een reflectie.

image
Joshua Tree NP Barker Dam
image
Joshua Tree NP. Barker Dam

Na dit bezoekje was het drie uur en voelde ik de eerste verschijnselen van verbranding. De zon was al best krachtig achter de lichte sluierbewolking. Ik hield het dus voor gezien voor dit prachtige nationale park en ben nog maar eens naar de Walmarkt gegaan voor wat sun protection spray (en voor een milkshake bij de inpandige M). Hier is gelijk de telefoon weer aardig bijgewerkt. De lokale tempetatuur is vandaag 25C en vannacht 8C.
De tank er weer gevuld: morgen wacht Las Vegas.

image
Cactus in bloei in Joshua Tree NP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *