Gawler 3

Even lekker geen plannen voor vandaag dus heb ik mij veroorloofd tot half tien in bed te liggen nasoezen. Na een lekkete douche en een zelf gemaakt ontbijtje van geroosterd brood en jam ben ik naar de grote I gegaan. Daar vond ik een “stadswandeling”  met de sprekende naam: Church  Hill  State Heritage  Walking Tour.”
Er wordt in South Australia  veel belang gehecht aan het werk van Colonel William Light, een britse legerofficier, die een soort Utopia wilde stichten: een ideale maatschappij. The city of Light. Hij maakte het stadsplan van wat later Adelaide  is geworden, maar ook de oude kern van Gawler is door hem ontworpen. Sinds 1985 is dat stadsdeel State Heritage Area. Ik verwachtte  dus wel het een en ander.

image

De wandeling vraagt ongeveer twee uur en was bij de heersende temperatuur ook wel genoeg.
Enkele voorbeelden van de vele kerken:

image

image

image

image

Het heet niet voor niets Church Hill. In het algemeen zien de huizen er allemaal verlopen uit, en de historische locaties maken daar geen uitzondering op. Bij een aantal is een geslaagde poging gedaan het aanzien iets op te vrolijken met wat beplanting.

image

Om een indruk te geven heb ik nog een fototje  gemaakt van het restaurant waar ik gisteren prima heb gegeten.

image

Als je het wat uitvergroot maakt het een verpletterende indruk.😂
Na deze wandeling ben ik eerst maar even onder de douche gestapt en heb een biertje genomen dat ik gekocht heb in de bijna onvindbare bottle shop, want net als in veel andere landen wordt er in Australie  geen alcohol houdende drank verkocht in de supermarket. De middag verder wat zitten lezen onder het genot van een biertje. Vanavond zoek ik weer verder achter de geveltjes naar een leuk interieur en lekker eten.
Morgenochtend moet ik in Adelaide  de auto inleveren op het vliegveld.  Dat zal nog wel even zoeken worden maar omdat het zondagmorgen is verwacht ik geen rushhour toestanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *