Adelaide

Vanmorgen mooi op tijd de auto ingeleverd bij de Europcar vestiging op het vliegveld. Service was prima.  Ik moest voor bijna 900 km extra bij betalen, and that’s it. Met een taxi was ik al even over 10 bij het hotel maar daar kon ik pas na 1400 uur terecht. Ik heb de tijd gedood door naar de botanische tuin te wandelen waar ik zo’n 2 uur heb rondgedwaald met een zware fototas.

image

Na een kopje koffie op de terugweg naar het hotel even het SA Museum ingelopen. De toegang is gratis. Daar heb ik ontdekt dat er verschillende hagedissen zijn die aan mijn waarnemingen voldoen, en dat het niet bluethroated  lizzards zijn maar bluetongue lizzards of een van de andere soorten.
Een van de verdiepingen was ingericht met aboriginal art.

image

Om even over twee was ik terug bij het hotel. Daar heb ik even gedouched (het was vanmorgen aardig warm) en een begin gemaakt met het opladen van de batterijen van telefoon, tablet en beide fototoestellen, die juist vanmorgen allemaal leeg bleken te zijn.
Later in de middag ben ik een parallelweg afgelopen en dan kom je uiteindelijk in een soort Kalverstraat terecht, waar de winkels ook op zondag open zijn.
In een soort food plaza  kan je ook je telefoon opladen en is vrij wifi.
Daar  heb ik dit eerste berichtje gemaakt.

image

5 antwoorden op “Adelaide”

  1. Gelukkig maar dat he niet veel moest bij betalen al hadden ze je geld moeten teruggeven voor de extra gemaakte kosten omdat ze de afspraak niet waren nagekomen. Maar gelukkig heb je het veilig gehaald en kan he nu even uitrusten in Adelaide. Ga ook even bij het station langs, leuk stukje om daar te lopen met het park en oude gebouwen.

  2. Het station ligt aan dezelfde straat waar het hotel staat. Daaraan ligt ook het museum en een heel groot complex van de universiteit. Het park dat jij bedoelt is waarschijnlijk de botanische tuin die in het verlengde ligt van North Terrace.

    1. Nee ik bedoelde echt die straat met de uni. De botanische tuin hebben wij niet gezien. Er zit ook nog een hele oude straat welke erg op new orleans lijkt in adelaide weet alleen even niet waar, maar dicht in de buurt van de winkelstraat met de zilveren ballen sculpture

  3. Volgens mij bedoelt Maico “Leigh street”. Dat is een restaurant straatje met een knus sfeertje qua uitstraling als je het straatje inkijkt met van die lantaarnpalen met sierkrullen. Daar hebben wij gegeten bij Rigoni’s een Italiaans restaurant. Het aftellen is begonnen, voor je het weet ben je weer thuis. Geniet van de laatste dagen voor de lange terugvlucht begint.

    1. De zilveren bollen staan in wat ik noemde Kalverstraat maar heet Rundle Mall. Ik heb wel een overdekte passage gezien maar daar waren niet echt opvallende lantaarnpalen. Ik ga vandaag maar weer wat wandelen en wie weet kom ik nog wat leuks tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *