Flinders Ranges NP

Zoals geplanned maar dan een dag eerder ben ik via Port Augusta en Hawker naar de Ranges gereden. Onderweg kom je nog wat zoutmeren tegen, en alleen nog vandaag een solar car.

image

Ook vandaag zag ik weer emu’s,  een kangaroe en weer twee wedge-tailed eagles (want zo heten deze grote rovers).

image

De weg naar de Ranges is erg mooi maar als je in het NP bent wordt het rijden gewoon een feestje, vooral nu heel veel bomen/hoge struiken een gele tooi hebben.

image

image

Het was vandaag de dag van de emu’s.  Ik ben zeker 4 keer flink in de remmen gegaan om overstekende vogels te ontwijken. Ik heb er zeker een paar honderd gezien.
Ik had geplanned om in Wilpena Pound campground te overnachten maar aangezien ik geen camper heb moest het een motelkamer worden of een bungalow. Dat leverde een zelfde financieel dilemma op als in Uluru. Alleen de duurste bungalows waren beschikbaar, alleen morgen was er nog een in het middensegment.
De dichtsbijzijnde locatie buiten de parkgrensen is Rawnsley Park Station. Na telefonische informatie was er alleen vandaag nog 1 bungalowtje beschikbaar op het campeerterrein. Ook daar waren de andere huisjes allemaal bezet. Het huisje dat ik nu heb heeft 6 slaapplaatsen en een keukentje maar geen toilet of douche. Daarvoor kan ik gebruik maken van de faciliteiten van de camping maar dat had ik anders met een kleine campervan ook gehad. NO WORRIES.

image

Ik heb de weg door het park naar het noorden voor het grootste deel vanmiddag afgereden. De scenic detour die weliswaar geschikt is voor 2wheeldrive heb ik toch maar niet gedaan met dit voertuigje.

image

image

image

Het was werkelijk prachtig, maar ik denk toch dat ik morgen niet nog een dag zal blijven. Eens even kijken of ik iets dichter bij Adelaide  kan vinden.

image

image

image

image

(Hier is zelfs geen mobile telefoon verbinding dus ook geen wifi. Het bericht gaat in de wacht). En ja: weer een nieuwe tijdzone: uurtje vooruit met de klok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *