Esperance

Vandaag vier etappes van ongeveer 200km gedaan van Mundrabilla  via Cocklediddy (8 inwoners), Balladonia (alleen roadhouse) en Norseman (waar ik dacht te eindigen) naar Esperance. Dit is een wat grotere havenplaats. Ik sta hier vanavond op Pine Grove Holiday Park. Veel valt er niet  te vertellen over deze dag.  Ik was om 7.00 uur vertrokken en in de vroege uurtjes heb ik twee keer een prachtige zwarte adelaar gezien die zich tegoed deed aan s’nachts aangereden kangaroes. Ik heb er geen foto’s  van kunnen maken want als ik afremde gingen ze er al vandoor. Verder heb ik twee keer een groepje emu’s gezien.

image

Daarna werd het weer stil wat wild betreft. Alleen de grote kraaien zie je overal, want ja ook deze highway ligt bezaaid met slachtoffers, soms wel vier binnen 1 km. Het beeld wordt wel wat vertroebeld omdat men hier de kadavers gewoon niet verwijderd.

image

De emu herinnerde mij dat ik gisteren in de opsomming deze grote vogel was vergeten. Bij deze dan.
Op deze Eyre Hyway is net als op eerdere hyways regelmatig een stuk aangegeven als landingsbaan voor noodgevallen voor de flying doctors service. De berm is dan een stuk breder vrij van gewassen. Efficient en met de verkeersdrukte hier heel plausibel.
Ik heb nauwelijks gestopt voor foto’s  want er is eigenlijk niets bijzonders te zien, en bovendien zit je binnen 10 tellen helemaal onder de vliegen, en heb je ze ook in een zwerm in de auto. Dat vergalt toch wel een flink stuk deze vakantie. Ik wist dat er veel zouden zijn maar niet in deze hoeveelheden. Alleen s’morgens vroeg  en laat in de middag als de temperatuur lager is valt er mee om te gaan.

image

Er valt misschien nog een bijzonderheid te vertellen over deze snelweg, nl dat deze het langste  stuk weg zonder bochten bevat in Australie  (mogelijk ook wel daarbuiten).

image

Hoe dat is om te  rijden moet je  zelf maar eens komen ervaren. Ik heb vanmiddag de klok weer drie kwartier terug moeten draaien waardoor ik ondanks de extra 200 km toch nog rond 4 uur aan het bier kon. Morgen zien we wel weer wat die brengt.
Gisteten en vandaag geen wifi dus gaat ook deze in de wacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *