Elephant Butte Lake SP _ Petrified Forest NP _Canyon de Chelly

Woensdag 28 maart 2018

Toen ik tegen twaalf uur de grens tussen New Mexico en Arizona overstak in mijn korte broek werd ik verrast met besneeuwde bergen en waarschuwingsborden voor lokale mogelijkheid van ijs op de weg. Niet bepaald het warme welkom dat ik had verwacht. Het eerste deel van de reis was prachtig maar minder mooi dan gisteren, daarna werd het monotoner. Grote prairies met (voor mijn gevoel) 1 vierkante km per koe of schaap. Ik had gepland te overnachten op een camping in de buurt van Petrified Forest NP maar het park lag 60 km verder dan de camping op de route en ik was er al vroeg. Dus toch maar besloten om door te rijden naar het park en daar de 45 km drive van zuidpoort naar noordpoort te doen. Toen kon ik kiezen of ruim 100 km terugrijden of 170 doorrijden naar de volgende bestemming op de lijst. Dat laatste is het dus geworden vanuit economische afweging.

Wie de indruk krijgt van een bosachtige omgeving bij de naam Petrified Forest komt bedrogen uit. In werkelijkheid is het een onwerkelijk maanlandschap bestrooid met stukjes versteende bomen die vrij komen doordat de grond is weggespoeld. Het is een beleving om hier te wandelen en te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *