Whitehorse Lokaal

Maandag 19 mei 2014.

Nadat ik gisteravond het merendeel van de bagage had ingepakt en de avond gedood had met een spelletje majong, was het vanmorgen allemaal snel klaar. Op de weg naar het dropoff-depot kwam ik langs het Sky hotel waar ik de laatste nacht zal doorbrengen. Ik heb gelijk daar de bagage in depot achter gelaten zodat ik mijn handen vrij heb totdat ik kan inchecken om 1500 uur.

Sky Hotel Whitehorse
Sky Hotel Whitehorse

De staf van het depot was bijzonder vriendelijk en de afhandeling ging lekker snel. Ik kreeg nog wat tips hoe ik de tijd kon doorbrengen en ben naar het centrum gebracht, waar ik lekker bij Starbucks ben neergestreken voor een machiato hazelnut.

Starbucks Whitehorse
Starbucks Whitehorse

De autokilometers zitten er op: bijna 6000 bij een gemiddeld gebruik van 1: 4. Niet erg milieu vriendelijk, maar ik heb wel een goed beeld gekregen van dit deel van de wereld.

De upload van het bericht van gisteren is ook nu weer niet gelukt, dus ben ik de ” stad ”  ingegaan en heb de SS Klondike wat beter bekeken.

SS Klondike Whitehorse
SS Klondike Whitehorse: Cargo Deck
SS Klondike Whitehorse
SS Klondike Whitehorse: Observation deck 1e class.

Daarna in een tent nog naar een korte video gekeken over het gebruik in de jaren 40-50 van dit transportmìddel. Buitengewoon interressant.

Een van de andere attracties is een ritje met de tram, maar helaas zelfs op deze locale feestdag (Victoria day=koningsdag of foundersday?) is het nog niet in gebruik.

Oude stationsgebouw.image
Oude stationsgebouw van Whitehorse.

Dus nog maar even naar Tim Horton voor een Italian sandwich met koffie gegaan voordat ik de wandeling naar het hotel heb ingezet. Ook hier is het uploaden niet gelukt ondanks dat ik een member van de club ben geworden.
De wandeling terug naar het hotel van zo’n drie kwartier gaat bergop, halverwege ondersteund door een trap met 150+ treden.

Klimhulpje
Klimhulpje

Je komt dan uit bij het vliegveld van waaraf morgenochtend 5.55 uur lokale tijd de thuisreis begint.

Donkere wolken boven vliegveld Whitehorse
Donkere wolken boven vliegveld Whitehorse
Vliegveld Whitehorse
Vliegveld Whitehorse

Het is begonnen te regenen. Ik ga proberen nog een paar uurtjes slaap te pakken in deze luxe locatie met ruimte voor 4.

Sky Hotel kamer
Sky Hotel kamer Whitehorse

Welterusten

2 antwoorden op “Whitehorse Lokaal”

  1. Zo pap, de reis zit er alweer op voor je 🙁 we hebben genoten van je verhalen en kijken er naar uit om je weer snel terug te zien! Goede reis terug!

    Groetjes Maico & Bianca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *