Whitehorse : achter gaas in Yukon Wildlife Preserve

Zaterdag 17 mei 2014.

Ik ben vanmorgen naar een soort safari park gegaan om te kijken of ik iets op foto kon krijgen van de dieren die ik onderweg heb gemist of wel heb gezien, maar geen foto van heb gemaakt. (Yukon Wildlife Preserve).

Het is ongeveer een half uur rijden over de 2: the Klondike Hyway. Die naam is gerelateerd aan de grote goldrush.

Yukon Wildlife Preserve
Yukon Wildlife Preserve

Ik was er ruim op tijd; het ging pas een uur later open dan in de folder: het is immers pas mei.
Ik heb een kaartje gekocht voor een busrit maar omdat die pas om 1200, 1400 of 1600 ging ben ik eerst gaan wandelen. Het parcour is ruim 5 km en geschikt voor skiers, fietsers en wandelaars en natuurlijk de bus. Binnen de hekken zijn 10 soorten gehuisvest. Het stuk dat voor twee Moose is ingericht is net zo groot als heel safaripark Beekse Bergen. Dat is natuurlijk geweldig voor de gevangenen, maar maakt het voorspelbaar dat ze niet allemaal aan het gaas staan om mij die foto te laten maken. En juist voor de moose was ik gegaan. Volgens de parkwacht heeft het stel recent een jong gekregen en blijven ze extra uit zicht. Dus slechts 1 foto van heel grote afstand was de oogst.

Yukon Wildlife Preserveimage
Yukon Wildlife Preserve: Zoek de moose.
Yukon Wildlife Preserve: Moose
Yukon Wildlife Preserve: Moose

Ook de lynx laat zich moeilijk vastleggen tussen de dichte bossages. Maar wel heel mooie foto’s gemaakt van de berggeiten en cariboes.

Yukon Wildlife Preserve: Mountain sheep
Yukon Wildlife Preserve: Mountain sheep
Yukon Wildlife Preserve: Caribou
Yukon Wildlife Preserve: Caribou
Yukon Wildlife Preserve: Rabbit
Yukon Wildlife Preserve: Rabbit

Na zo’n drie uur was ik weer terug: op tijd voor de bus van 1400 uur. Ik zou de enige passagier zijn en heb de chauffeur maar vrijaf gegeven. Vanmiddag nog even wat chips voor vanavond gehaald en een bak koffie bij Starbucks. Ik hoopte daar de berichten eindelijk over te krijgen, maar krijg ook nu weer een foutmelding.

Eén antwoord op “Whitehorse : achter gaas in Yukon Wildlife Preserve”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *