Twee Rivieren

Maandag 18 februari 2013

De ochtenddrive was de eerste 50 km’s gewoon shit, maar toen kwam de ommekeer. Bij Gemsbokplein zag ik eerst twee cheetah’s, een heleboel gnoe’s en een heel grote groep springbokjes. Toen ik doorreed zag ik een stampede, naar wat later bleek veroorzaakt door de aanval van de cheetah’s. Omdat ik de groep springbokjes nog eens wilde vastleggen ben ik teruggegaan naar het uitkijkpunt en daar trof ik een cheetah aan met een verse prooi.

Nadat ze aardig had gegeten naderde er door het veld nog 3 cheetah’s vanuit de kant van Nossob restcamp, die gelijk aan tafel gingen.

Het springbokje was in de korstste keren in stukken gescheurd. Wat later kwamen er nog eens twee cheetah’s uit de kant van Twee Rivieren restcamp aan.

Deze twee werden niet uitgenodigd om mee te eten, maar met een hoop gesis op afstand gehouden.

Op weg naar de camping voor de middag pauze pikte ik nog een drietal leeuwen op en een luipaard.

De avond drive leverde dezelfde drie leeuwen op maar op een andere lokatie. Op de terugreis was er nog een grote samenscholing van auto’s, maar ik kon het onderwerp niet vinden. Te moe denk ik. Morgen verlaat ik het kgalagadi Transfrontier park. Vandaag we weer 250 km op de dagteller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *