Tongariro National Park

 

Oorspronkelijke tekst:

Ik ben vandaag in Tongariro national park aangekomen na een korte dagtocht vanuit het Rotorua district, waar ik gisteren een paar geotermische parken heb bezocht om de lokale bijzonderheden te zien. In mijn op de telefoon gemaakte tekst heb ik wat details opgenomen, maar de namen zijn erg lastig te onthouden allemaal.

Mijn telefoon heeft Wifi nodig om de berichten en de foto’s te kunnen verzenden, dat lijk je hier wel te kunnen kopen als je een account aanmaakt, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb $4 in de machine gedaan voor deze internet verbinding, omdat ik die nodig had voor een booking van de overtocht overmorgen van Wellington naar Picton. Dat is gelukt via mijn creditcard, alleen heb ik natuurlijk nu geen pennetje beschikbaar om de gegevens vast te leggen. Ik onthou alleen maar dat ik om 12.30 uur aanwezig moet zijn. De boot van 8 uur s’morgens had ook nog wel een duur plekje, maar ik denk dat ik die toch niet gehaald zou hebben. Ik begreep dat er op de boot wel vrije Wifi is, dus dan kan het blog over de afgelopen dagen misschien nog een beetje worden bijgewerkt en opgevrolijkt met een foto-tje.

Heeft de controlekamer al een antwoord gevonden op de omvang van de foto’s? Bij het maken van een bericht op de telefoon plakt hij er gewoon foto’s van de telefooncamera in, terwijl dat eerst niet lukte. Of ze ook verzonden worden weten we over twee dagen.

Ik meld me weer als er iets meer te vertellen valt.

Update: (tekst uit dagboekje)

Woensdag 23 oktober 2013.

Even over 8 uur de camping verlaten voor een rustige (korte) etappe naar Tongariro NP via Taupo. Onderweg nog een (achteraf) onbeduidende geothermische site bezocht: Wairakei Natural Thermal Valley. Hier was wel lekkere koffie beschikbaar.

Wairakei Natural Thermal Valley
Wairakei Natural Thermal Valley
Wairakei Natural Thermal Valley
Wairakei Natural Thermal Valley

 

Waikaki Natural Thermal Valley
Waikaki Natural Thermal Valley

De tweede stop was voor Huka Falls waar het water uit Lake Taupo door een nauwe opening wordt geperst.

Huka Falls
Huka Falls
Huka Falls
Huka Falls
Huka Falls
Huka Falls

Na boodschapjes en de nodige fotostops was ik voor 15.00 uur op locatie. Heerlijk geschoren en gedoucht en toen via internet de overtocht geboekt voor de gereduceerde prijs van zo’n $180 en even een berichtje voor het thuisfront op de mail achter gelaten (zie boven). Toen ik daar mee klaar was bleek het te zijn gaan regenen. Mijn voornemen om nog een wandeling in de indrukwekkende omgeving te maken viel dus in het water. Omdat het morgen een lange etappe is om in de buurt van Wellington te komen lijkt daar morgen ook geen tijd voor.

Tussen de buien door straks nog even iets warms maken en er snel in met een boek.

 

5 antwoorden op “Tongariro National Park”

 1. Hoi pap, heel goed om te horen dat je er flink van geniet! Vanuit de controle kamer zou het goed moeten zijn. Veel plezier en neem foto’s als je het fjord binnenvaart naar picton

 2. Bijna het noordereiland afgerond dus…
  Het mooiste moet nog komen: op naar het zuidereiland!

 3. Ha Anne,zo te lezen wordt het weer een geweldige reis!!!! Wat zijn de plannen en hoelang??
  Groetjes van Joke en ook van Philip natuurlijk!!

 4. Hoi Anne, wat ben je weer een prachtige reis aan het maken. Wel down under dit keer, lijkt me fantastisch. Via Maico en facebook heb ik je gevonden. En ik ga je ook volgen.
  Heel veel plezier alvast. XX Marion.

 5. Hoi Anne, wat geweldig dat je in Nieuw Zeeland bent, zover ben ik niet gekomen maar het is nog wel een droom wens van mij, geniet er van en ik ben erg benieuwd naar de foto’s die je hebt gemaakt!!
  Goede reis verder!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *