Rustdag Mata-Mata

Donderdag,  12 februari 2015.

Het heeft gisteravond en vannacht hevig geonweerd,  maar er is hier nauwelijks regen van betekenis gevallen. Om zes uur gaat de poort open, en ik was kwart over zes onderweg, met zo af en toe nog wat spetters. Het is de hele morgen bewolkt gebleven en daarmee was de temperatuur ook wat lager dan gisteren.

image

Het begon vanmorgen wel aardig met een groepje van 3 jonge leeuwen, maar daarna bleef het lang bij de vertrouwde wildebeest,  gems-, en springbokken afgewisseld met de struisvogels. Door een tegenligger werd ik attend gemaakt op een groep van 4 leeuwinnen met een kill. Ik kon echter de auto niet zodanig parkeren dat ik er een enigszins verkoopbare foto van kon maken. Ik heb de weg naar Twee Rivieren afgereden (125km), om daar te kijken of er wel Internet beschikbaar was. Daarbij stuitte ik nog op een vijftal cheetah’s die de schaduw al hadden opgezocht.

image image image image

Ik kon voor R 40, 40 MB kopen, en had wat moeite om ook maar iets binnen of weg te krijgen. Iemand van het park is de installatie gaan resetten,  en opeens kwam er mail binnen. Ik heb snel een revisie  verstuurd, maar voordat het blog van gisteren er uit kon, was vermoedelijk de limiet al bereikt, of het internet er weer uit. Ze verkopen je graag postkaarten, maar ze hebben geen postzegels.  Ik heb de kaarten maar weer in het rek teruggeplaatst. Ik had er heen ruim vier en een half uur over gedaan, dus ben ik maar weer vroeg teruggegaan. De Internet update heeft ook de weerkaart bijgewerkt: om 11.58 uur was het 32 graden in Twee Rivieren. Op de terugweg heb ik nog twee keer leeuwen gezien, en toen ik op de plek van de 4 leeuwinnen aankwam waren ze er nog en was ik de enige toeschouwer. Een van de dames had nog zin in een snack, zodat er ook nog wat actie was. Kortom een mooie dag, met toch weer wat klasse sightings.

image image

Giraffen neckwrestling. Kgalagadi TFP, South-Africa
Giraffen neckwrestling. Kgalagadi TFP, South-Africa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *