Roadtrip Etappe 11: Campismo Aguia Pesqueira naar Tzendse

Maandag, 26 januari 2015

Vanmorgen heb ik het iets later gemaakt, want ik kan toch pas na acht uur de grens over. Om 7.30 uur echter stond ik voor gesloten bomen ergens halverwege de route. Na enige tijd kwamen er 3 in uniform geklede jongeren met geweren uit een bospad die alle gegevens weer eens opschreven. Afijn na een klein oponthoud was ik toch om 8.30 uur bij de grens.

Etappe 11 - Route van Campismo-Aquia-Pesqueira naar Tsendze
Etappe 11 – Route van Campismo-Aquia-Pesqueira naar Tsendze

Hier ging het vele malen sneller dan gisteren. Mozambique uit gaat makkelijk als je tenminste een geldig visum kunt overleggen. Iedereen kende mij natuurlijk nog van gisteren, want zo’n Europeaan is toch wel iets bijzonders op die locatie. Voor de toegang tot ZA is je paspoort en het kenteken van de auto genoeg.
Ik heb gelijk even gevraagd of er in Mopani een ATM is, maar dat wist men niet zeker, dus ben ik maar teruggegaan naar Letaba, want daar is er in ieder geval een.
Ik heb wat geld gepind en het mooie terras maar weer opgezocht voor en koffie met een muffin. Die wordt keurig geserveerd met boter, jam en kaasschaafsel. Daarna via wat graffelwegen naar Mopani om in te checken voor Tsendze. Het lijkt mogelijk dat er hier voor beperkte tijd Wifi gekocht kan worden bij het conference centrum, dus dat kan ik morgen na 10.00 uur navragen. Misschien dat er dan toch nog iets van het blog overkomt.
Het was vandaag voor de derde dag op rij weer baai hot; 38-40 graden wist men te vertellen. Dat vraagt wel wat extra vocht, en dus er een groot gat geslagen in de fris en bier voorraad. Morgen maar aanvullen. De 3000km grens is inmiddels gepasseerd.

Young Blue Wildebeest, Kruger, South-Africa
Young Blue Wildebeest, Kruger, South-Africa
European Roller, Kruger, South-Africa
European Roller, Kruger, South-Africa
Blacksmith Lapwing, Kruger, South-Africa
Blacksmith Lapwing, Kruger, South-Africa
Southern Carmine Bee-eater, Kruger, South-Africa
Southern Carmine Bee-eater, Kruger, South-Africa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *