Pfeiffer Big Sur SP _ Pismo State Beach

Donderdag 12 april 2018

Navraag bij de ranger bevestigde mijn vermoeden; ik moest 35 miles terug naar Montery om via Hwy 101 naar mijn bestemming van vandaag te kunnen komen. Er zijn geen bypassen door de bergrug voor niet 4×4 voertuigen (zeker niet voor mijn RV) voor de massieve landverschuiving (want dat is het echte obstakel) van 2 miles die de scenic hwy blokkeert. Ik heb bij Paso Robles wel gebruik gemaakt van Hwy 40 naar de kust om toch nog een stukje Hwy 1 mee te nemen. De aansluiting is zuidelijk van Hearst Castle zodat ik mijn nieuwsgierigheid niet kon invullen naar dit huisje van de krantenmagnaat van 165 kamers op een 50 ha groot landgoed binnen een perceel van 32000 ha.

Het laatste stukje van vandaag was erg toeristisch (Zandvoort x 100km) langs prachtige baaien en dat geldt ook voor Pismo Beach. De voorzieningen in deze State Beach camping zien er vervallen uit maar er wordt wel overal geklust. In de middag nog een stuk langs het strand gelopen. Aansluitend aan deze camping begint een State Vehicular Recreation Area wat inhoud dat je met voertuigen het strand op mag om daar te kamperen of voor dagrecreatie. Ook is er een trail door de duinen. Elk voertuig dat gebruikt wordt buiten de weg wordt aangemerkt als HOV (Off Hwy Vehicle) dus ook grote motorhomes. GEKKE JONGENS DIE AMERIKANEN.

Vanavond nog even op een duintop een uurtje zitten te kijken naar het ondergaan van de zo’n met de geruststellende zekerheid dat die morgen weer op komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *