MATA-MATA 2

Dinsdag 7 maart 2017

Ook vandaag was het weer zinderend heet in Kgalagadi. Net geen 40 graden, en dat vraagt de nodige energie. Ik heb de morgendrive dan ook beperkt gehouden 2×60 km, en heb daarna een uurtje het zwembad opgezocht om wat te lezen. De batterijen van mijn tablet kunnen het niet echt aan: na een uurtje zijn ze leeg, terwijl opladen tijdens het rijden uren kost. De telefoon houdt het gelukkig iets langer vol. Vanmorgen weer 2x een leeuw op de weg. Veel langzaam passeren, snel schuin parkeren en de weg bijna blokkeren om foto’s en film te kunnen maken, en direct als hij langs is gesjokt het ritueel opnieuw. Na een tijdje doe je dat met een stuk of 5 andere auto’s die achterop gekomen zijn, of tegemoet (later op de dag). Eigenlijk is dat al een film waard.

Op de avonddrive kwam ik een van de leeuwen weer tegen bij vertrek en aankomst in het kamp. Bij vertrek lag hij nog rustig aan de kant van de weg te slapen, toen ik terugkwam van mijn 2x40km rondje was hij aan de wandel omringd door veel auto’s. Ik kon mij er gelukkig snel tussen door wringen, want nog meer foto’s vond ik niet nodig.

Wel heb ik vanmiddag de instellingen van de camera’s gewijzigd en maak nu ook wat jpeg’s om niet steeds ook een foto met de telefoon te moeten maken. Helaas is dat er de laatste dagen een beetje tussendoor geslipt. Vandaar dat ik toch even een van de leeuwen van vanmiddag kan presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *