Goblin Valley SP _ Capitol Reef NP _ Escalante Petrified Forest SP

Woensdag 4 april 2018

Vandaag een grotendeels herhaling van een rit uit 2016 via Capitol Reef NP en de scenic_drive byway 12. Wat ik toen precies beschreven heb weet ik niet meer precies, maar het zal op hetzelfde neerkomen.

Geweldige afwisselend natuur met prachtige vergezichten door Dixie National Forest (waar ik een roedel herten zag van tussen 10_15 stuks, en waar de laatste sneeuw nog langs de weg en in het bos lag), via Anazazi SP en door Grand Staircase Escalante NM met de nu bekende zeer smalle passage over de bergrug waar slechts ruimte is voor twee rijstroken zonder enkele vluchtstrook en aan weerszijde steile afgronden. Normaly not my cup of thee. Engeltje op de schouders: bijna windstil. 😇.

In Escalante Petrified Forest SP de trail gelopen over de 200 foot hoger gelegen mesa waar tussen pygmy forest (eeuwenoude dwegbomen (Utah juniper en pinyon pine) zwarte bolders (vulkanische resten) en stukken versteend hout liggen met prachtige kleuren.

De camping ligt direct aan het Wide Hollow Reservoir waar veel vogels een toevlucht horen te zoeken (maar niet tijdens mijn aanwezigheid). Om ongeveer 19.45 zakt de zon achter de horizon.

Eén antwoord op “Goblin Valley SP _ Capitol Reef NP _ Escalante Petrified Forest SP”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *