Table Mountain National Park

Dinsdag 17 december 2019

Vandaag heb ik opnieuw een bezoek gebracht aan het zuidelijke deel van Table Mountain NP; Cape Point en Cape of Good Hope, en deze keer ook de andere paden onderzocht. Al met al was ik daar toch zo’n 5 uur mee bezig. Eerst maar voor de drukte met het kabelbaantje naar de lelijke vuurtoren op Cape Point, het meest zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika, en daarna het park verder verkent.

Daarbij onderweg nog wat struisvogels en bontebokken gezien  maar ik was vooral onder de indruk van een gebied dat wit zag van de bloeiende bloemen. Heel fraai. Hoe al die bloemetjes heten weet ik niet. Volgens de folder zijn er meer dan 2200 plantsoorten in het park.

Ik heb op de terugweg nog even langs Simons Town gereden, waar een andere sectie van het park zich bevind; Boulders met zijn African  Penguin Colony. Ik vond het maar niks, en was na een paar foto’s al snel weer weg.

Ik heb in een supermarkt de water- en biervoorraad aangevuld en wat voor op de braai gehaald. Ik was om 1700 uur terug op de camping, na een leuke, redelijke koele, en heel winderig bezoek aan dit park. Het gedeelte van Tablet Mountain zelf sla ik maar over, en bewaar ik voor een andere keer. Als dat er nog eens van komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *