‘T Kommetje – Namaqua National Park

Woensdag 18 december.

Ik was vanmorgen om 7.00 uur vertrokken voor de bijna 600 km naar Namaqua NP. Na 60km en een uur verder liet ik Kaapstad achter mij. Boven verwachting nergens files of oponthoud. Het had vannacht stevig geregend en het bleef vandaag de eerste 400km en 6 uur rijden zwaar bewolkt met motregen. Pas bij Garies kwamen er wat gaten in die bewolking.

De laatste 100km gaan over dirtroads, en dat schiet niet erg op, en blijft een uitdaging, zeker als er vele kilometers wasbord bij zit. Dan ben je aardig gammel aan het eind. Ik ben het park binnen gekomen via de Hondeklipbaai toegangspoort. De Campsite is dan nog ongeveer 25 km rijden door het zand. Omdat ik de eerste Campsite heb geboekt van een tiental coastal Campsite, hoefde ik de bandenspanning niet aan te passen, tenzij ik verder het park wilde verkennen, want er zijn een aantal stukken met soft sand.

Het is erg heiig zodat een mooie zonsondergang er niet in zit. Ik heb nog een stukje langs het strand gewandeld; er zouden hier zeehonden moeten zijn bij Boulderbaai, maar ik heb ze niet gezien.

Om 1800 uur dus de braai maar gestart. Het is nu een aangename 21 graden. Morgen naar Augrabies NP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *