Steamboat Rock

Zaterdag 3 mei 2014,

Vanmorgen na een heel eenvoudig ontbijtje (geen brood meer) van wat yoghurt en een candy bar eerst de grey en black water tanks geleegd in de regen die gisteravond gekomen is en tot het middag uur mij gezelschap heeft gehouden. Daarna zoals gisteren beschreven de weg via het zuiden genomen. Ik ben terug gereden tot Burlington en vandaar met de 5 naar Everet. Bij Everett de 2 opgepakt, die verder als leidraad gaat gelden tot Glacier NP, richting het oosten. Het eerste deel van de 2 volgt het rivierbed van de Skykomish die op veel plekken zeer snel stroomt met prachtige rappits. Omdat ik een langere reis voorzag heb ik weinig fotomomenten genomen.

Skykonisch rivier Washington state USA
Skykonisch rivier Washington state USA

Op een zeker moment gaat de weg over de Stevens Pass (4061 ft). Daar was de weg aan de hoge kant begrend door een sneeuwmuur van ongeveer 2 meter hoog. Stricky forbidden to stop dus geen foto’s. Tot en met april zijn sneeuwkettingen aan boord verplicht. Maar goed dat het mei is want ik heb ze niet bij mij. Na de pass volgt de weg de Wenatchee rivier die al veel breder is en dus op minder plaatsen spectaculaire stroomversnellingen.

 

Wenatchee rivier
Wenatchee rivier

In Leavenworh nog even een brood en een zak chips met Belgisch wit bier gescoord voor vanavond.

Leavenworh
Leavenworh

Vanaf Wenatchee heb ik de ” oude 97″ gevolgd tot die weer overgaat in de 97 bij Chelan. Deze route gaat langs de Columbia rivier. Bij Bridgeport ben ik de rivier overgestoken die breder is dan de Nederlandse rivieren. De route vervolgt via de 174 die door een prairie-achtig landschap gaat maar dan wel heuvelachtig. Bij Grand Coulee bevind zich waarschijnlijk de grootste dam in de Columbia. Ook Bakers Lake is daar afgedamd wat zorgt voor een groot complex. Het dorpje daar heet niet toevallig Electric City.

Bakers Lake
Bakers Lake

De laatste 20 km langs Baker Lake tot mijn bestemming hebben het tot nog toe mooiste landschap. Ik had echt en “this is america” gevoel.

De weg bijBakers Lake
De weg naar Bakers Lake

 

Ook op deze camping is nog geen beheerder. Ik heb gisteren met mijn creditcard 40 dollar contant gekregen die ik nu precies nodig had voor de nacht. Bij de ATM krijg ik steeds foutmeldingen. Gelukkig kan verder alles practisch met een creditcard worden betaald.
Hier is helemaal verder niets dus ook dit bericht komt vertraagd over.

Bakers Lake
Bakers Lake
Bakers Lake
Bakers Lake
Steamboat Rock
Steamboat Rock

Dit was zaterdag 3 mei.

2 antwoorden op “Steamboat Rock”

 1. Ziet er allemaal weer mooi uit hoor! En mooie plaatjes! Al beren gezien?
  Wat betreft ATM problemen, volgens Maico heb je ING, heb je buitenland pinnen op Wereld staan?
  FAQ Ik ben op reis buiten Europa en ben vergeten mijn Betaalpas op ‘Wereld’ in te stellen. Wat kan ik doen?
  Neemt u contact op met de Alarmlijn: +31 20 22 888 00. De medewerkers zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en kunnen direct de instellingen op uw Betaalpas aanpassen.
  Verder hadden wij in Australie ook problemen met pinnen. Toen bleek na telefonisch contact met de bank dat veel banken buiten Europa alleen kleine bedragen toestaan van b.v. 200 dollar maximaal per dag. Toen we kleinere bedragen per dag probeerden lukte het pinnen wel. Misschien ligt het bij jou daar ook aan.

  1. In Canada gelijk de eerste dag gepind en geen probleem. Ik heb gisteren met de creditcard gepind. Wist eigenlijk niet dat dat kon maar werkt perfect. Je krijgt wel altijd te lezen dat er wat kosten aan zitten. Die verschillen per bank meestal zo rond de 2 of 3 dollar.

   Ik heb vandaag goed opgelet want ik moest even het berengebied betreden om wat foto s te maken van Kootenai Falls. Daar gelukkig nog niet gezien, en verder ook nog niets anders dan wat ganzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *