Starved Rock State Park Campground

Vanmorgen om 6.30 er uit. Douchen en ontbijten. Erg eenvoudig maar voldoende  voor de dag. Om 8.00 precies zou de touringcar vertrekken, maar het werd een kwartiertje later omdat een van passagiers de klok nog een uurtje verkeerd had staan. Van het incheck hotel (Illinois) tot aan de fabriek in Middlebury (Indiana) is het 2.5 -3uur rijden over de snelweg (met een korte plasstop onderweg). Bij de fabriek werden we opgevangen door het Roadbear team. In 4 groepjes werden de belangrijkste items van de camper doorgenomen. Mijn campertje was (gelukkig) zoals gevraagd de kleinste, dus eentje zonder uitschuifbare wanden en 8 slaaplaatsen, zoals twee oudjes uit Nederland mee kreeg.

image

image

image

Deze is natuurlijk ook geschikt voor 4 of 5 personen, dus ruimte genoeg voor mij, en mogelijk wat voordeliger in de rij kosten  (denk ik zo maar). Alles bij elkaar kon ik om 1330 vertrekken in de richting waaruit ik gekomen was. Rond 1600 uur was ik weer ongeveer waar ik vanmorgen ben vertrokken maar nu in westelijke richting en zelf achter het stuur. Er is een Garmin (tomtom) meegeleverd die op basis van de postcode en wegnummer mij prima begeleide naar de camping. Alleen de laatste 10 mile op de bordjes gereden. Onderweg ook nog even voor de  eerste  keer ge tanked, want slurpen doen deze Fordjes wel. Ik heb ongeveer 200 mile gereden en daarop bijna 25 gallons verbruikt. ( voor de liefhebbers: de prijs per gallon is net over de 2 dollar). Mogelijk dat het verbruik vandaag nog ongunstig is beinvloed door de stormachtige wind. Ik heb niet harder dan 60 mile gereden en moest de handjes heel heel stevig aan het stuur houden en voortdurend corrigeren om op de weg te blijven. Chicago  staat niet voor niets bekend als the windy City. Dat geldt ook voor de omgeving zoals ik nu zelf constateer. Ook nu staat de auto te schudden in de wind en de regen terwijl de camping toch enigszins beschut ligt in de wat bosrijkere omgeving.

image

Ik heb inmiddels het bed opgemaakt en het diner bestaat uit een sandwich en een flesje water. Morgen maak ik tijd voor boodschappen. Ik hoop dat het dan ook wat minder winderig zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *