Sidney – Anacortes Ferry

Vrijdag 2 mei

Vanmorgen gewekt door de vroege  vogels in het park.
Snel ontbeten etc en op weg naar Sidney (Vancouver island natuurlijk). De reis verliep voorspoedig en ditmaal geen enkele keer verkeerd gereden zodat ik even over negen voor de nog gesloten poort stond. Even twijfelde ik er aan of dit wel de juiste locatie was.
Het was compleet verlaten.

Sidney Harbor
Sidney Harbor
Sidney Harbor
Sidney Harbor

 

Maar het bord was toch duidelijk.

Op internet had ik gezien dat er afvaart was om 12.00 uur, maar me niet gerealiseerd dat dat misschien ook wel de enige is.
Om 10.30 ging de poort open. Voor bijna 100 amerikaanse dollars mag ik mee, maar eerst de uitvoerige amerikaanse douanecontrole nog doorstaan: alle vingers geprint en de ogen gefotografeerd. Ik heb nu wel een tijdelijk permit dat ik weer moet afgeven als ik het land weer verlaat.
Tot mijn verbazing is er geen wifi beschikbaar op deze veerdienst. Ook dit bericht moet dus in de wachtrij.

Veerboor Sidney-Anacortes
Veerboor Sidney-Anacortes

De overtocht duurt drie uur, maar dat komt ook omdat we onderweg nog een haven aandoen. Dat is Friday Harbour op San Juan.

Veerboor Sidney-Anacortes
Veerboor Sidney-Anacortes

 

 

 

2 antwoorden op “Sidney – Anacortes Ferry”

  1. Die haven kennen we!!! Whale wtching vanaf daar!!!

    Maico vanmiddag is WordPress geupdate en nu heb ik geen toegang meer tot de site vanwege een security instelling. Ik kan niet controleren of het bericht van gisteren dat ik net heb verzonden wel is overgekomen. Kan jij ergens iets in de stand enabel zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *