Selebi Pikwe – Nata Lodge

Woensdag, 28 februari 2007

Vandaag wilden we eigenlijk Nata bereiken, waar we op internet een adres hadden gevonden voor Nata Lodge bij het Bird Sanctuary (325km). Eerst in Selebi Pikwe een poging gedaan om cash geld te pinnen, maar dat is niet gelukt. Alleen een Visa-kaart had uitkomst gegeven, maar die hebben we niet. Dus in de supermarkt maar gewoon boodschappen gedaan en brutaal de creditkaart gegeven. Na allerlei handelingen en vermelding van het paspoortnummer op de betaalslip is het toch gelukt. De weg via Fransistown naar Nata is goed te doen, maar niet bijster interessant. We vonden de lodge eenvoudig en na enig zoeken ook een plekje op de campsite waar de camper niet in het zand wegzakte. We zijn een beetje allergies geworden voor zand 🙂 .

Als goedmakertje hebben we de avond- en ochtendsafari gebooked naar het noordelijke deel van de Makgadikgadi Pans: the Bird Sanctuary. De avond safari was prachtig, flink wat bijzondere watervogels en sprinbokjes. Met name de flamingo’s en pelikanen waren door de kijkers gezien gewoon prachtig, maar eigenlijk waren alle vogels net iets te ver weg voor goede opnames.

S’avonds goed gegeten en gedronken en met een beter gevoel dan gisteren naar bed voor een korte nachtrust, want de ochtendsafari start om 0600 uur.

We hebben helaas al een paar dagen geen telefoonverbinding meer met de buitenwereld. Het lijkt er op dat Botswana niet in het verzorgingsgebied valt, want lokale mensen hebben gewoon telefonisch contact. Omdat er in deze lodge op de campsite geen electra is zijn beide telefoons ook niet op te laden, dus gewoon niet bruikbaar. Misschien morgen beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *