Roadtrip Etappe 2: Carolina naar Ithala NP Doornkraal Campsite

Vrijdag 16 januari,

Het volgende plaatje geeft de planning weer, maar omdat we gisteren ergens anders eindigden starten we vandaag vanuit Carolina zonder ontbijt, maar na een redelijke nacht. Om even over acht was de kamer leeg en de auto weer vol.

Etappe 2 - Route van Pienaarsdam naar Ithala

Etappe 2 – Route van Pienaarsdam naar Ithala

interieur B&B
interieur B&B
B&B
B&B

Het viel niet mee vandaag met het vinden van de juiste weg. Uiteindelijk toch maar de langste Google optie gereden en in de middag bereikte ik Ithala. Pas toen ik de toegangsweg ging rijden kwamen er weer herinneringen terug. Ik heb eerst de campsite opgezocht, die ver in het park ligt. De weg ging voor een deel via een 4 4 weg, zogenaamd nu ook geschikt voor gewone sedan auto’s. Nou hun zal het wel gelukt zijn, maar ik vermoed zo maar dat de meesten terug voor de langere maar makkelijkere route zullen kiezen. Ik heb dat trouwens ook gedaan. Wel heb ik in de middag nog een lange 4×4 track gereden, die alleen met high clearance voertuigen gereden kan worden, al was het maar om over de enorme bergen olifantenpoep te komen. Van de producenten heb ik maar twee exemplaren gezien overigens. Wel veel giraffe.

Giraffe, Ithala, South-Africa
Giraffe, Ithala, South-Africa

Uiteindelijk was ik pas na het invallen van de duisternis terug op de camping. Te laat. Voor straf geen warm eten. Het was inmiddels ook begonnen met stortregenen, zodat de daktent opzetten, wat niet meer dan een goede minuut kost, mij toch een nat pak opleverde. Een beetje uit mijn doen maar snel het licht uit gedaan, en er in gekropen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *