Picton

 

 

Update:

Vrijdag 25 oktober

Vanmorgen weer in de regen opgestaan en vertrokken. Ik was natuurlijk veel en veel te vroeg bij de terminal, maar had het ook niet aangedurfd om een eerdere boot te nemen. Ik was er om 9.30 uur en we varen om 14.00 uur. Op de terminal was vrije wifi waarmee ik eindelijk wat bestanden van de telefoon verzonden kreeg (zie onder en bij item Wellington). Ook op de boot zelf was er wifi beschikbaar zodat er nog een update de deur uit kon. Onderweg ging het aardig te keer. Veel zieken en ik zelf had het ook weer eens moeilijk om de boel binnen te houden. Strak naar de horizon blijven kijken helpt wel iets maar ik was blij dat we na twee uur de Sound binnen gingen. Daar was nog wel veel wind maar dat leidde niet tot hoge golven. Inmiddels was het ook droog en kwam de zon regelmatig tevoorschijn.

Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound
Queen Charlotte Sound

Vanaf de veerhaven van Picton was het een halfuurtje rijden tot de camping die ik geplanned had voor de overnachting.

Picton Harbour
Picton Harbour
Momorangi Bay
Momorangi Bay

Niet veel bijzonders qua locatie of faciliteiten, maar wel warm water tegen betaling. Ik moest ook de ruiten van de auto allemaal goed schoonmaken omdat die onder het zout zaten doordat de auto op het bovendek was geparkeerd.

Oorspronkelijke tekst:

Zoals gewoonlijk en met deze wind niet onverwacht werd deze ex-zeeman op de overtocht weer behoorlijk misselijk. Binnen de Marlbourough Sound ging het snel weer wat beter. Dus snel even een fotootje waaruit blijkt dat de regenwolken op het noordelijk eiland niet zijn meegereisd.

 

image

3 antwoorden op “Picton”

  1. Hoi pap,

    Niet al te misselijk geworden?
    Weer leuke verhalen en de foto’s maken dat wij ook weer daar zaten. Het is een prachtig land geniet er van!
    Hopelijk heb je goed weer op het prachtige zuid eiland. Je hebt alle ruimte om foto’s te plaatsen dus schroom je niet iig 🙂

  2. Misschien maar even zee ziek tabeltjes (of gember tabletjes) halen bij één van de vele apotheken daar en innemen voor dat je aan je boottocht door de Fjorden (Milford of Doubtful sound) gaat beginnen straks. Dat is zonde als je daar niet van kunt genieten. Zelfs Maico werd daar zee ziek… Gelukkig ben je opgewacht door de zon op het zuidereiland, het zijn nog geen afrika temperaturen maar als het maar droog is is het al snel goed.

  3. Nee hé zeeziek dat is wel lang geleden toch? veel zon gewenst op zuid eiland. Ga zo even kijken op Google Earth waar je pressies zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *