Okavanga River Lodge – Moremi Game Reserve

Maandag 4 februari 2013.

Ik ben vanmorgen eerst naar Maun gegaan en heb om 7.00 uur een scenic flight gebooked die om 8.30 uur kon plaatsvinden, want de piloot moest eerst nog worden gebeld. P2160 kostte een uur luchtziekte. Het weer was in korte tijd omgeslagen met regenbuien vanaf 800 uur, en daar had ik niet op gerekend. Het was zoals de pilot het noemde: een “extreme bumpy ride”. Foto’s en film maken was bijna niet mogelijk. Ik heb wel diverse beesten gezien en dat is vanuit de lucht toch echt anders. Heel laag mag er niet gevlogen worden, dus alles is in miniatuur.

Daarna toch maar naar Moremi GR gereden, en eigenlijk viel de weg nog wel mee. In Moremi GR zijn twee van de vier hoofdwegen afgesloten, zodat ik morgen eerst terug moet rijden voordat ik verder naar het noorden kan. De camping van XAkanaxa is privaat en dat merk je ook gelijk: R325 moest ik betalen. Samen met de toegang tot het park van P170 een stevige uitgave voor uiteindelijk extreem weinig wild. Wel een spannend avontuur. Na de 225 km van vandaag moet ik nu uitrekenen of ik er met de benzine in slaag om via Savuti naar Kasane te komen. Als dat niet lukt moet ik wel terug kunnen komen. Wel weer heel spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *