Oberon. (Blue Mountains)

Na een redelijke nacht slaap en een prima ontbijt heb ik een taxi genomen naar het depot van Lucky Rentals dat op het terrein van de bekende Jucy campers is gevestigd. Even dacht ik dan ook dat de taxi chauffeur  een foutje had gemaakt.

image

Na de eerste  moeizame km’s door Sydney waarbij ik een verkeerde afslag had op de motorway ging het helemaal voorspoedig. De vooraf op het tablet opgeslagen routebeschrijving was daarbij heel behulpzaam.
Onderweg heb ik kangaroo’s en wombats (ja beide meervoud) langs de kant van de weg zien liggen. Blijkbaar zijn er ondanks de waarschuwingsborden toch veel dodelijke slachtoffers te betreuren.
Na een fotostop bij the Three Sisters  (een rotsformatie bij Leura in de Blue Mountains was ik rond vier uur bij de Jenolan Caves.

image

The Three  Sisters in the Blue Mountains

Hier heb ik de excursie genomen van half vijf die een uurtje duurde omdat er slechts 5 personen meegingen.

image

image

Het zijn mooie grotten waarvan vermeldingswaard is dat het de eerste grotten zijn die van electriciteit zijn voorzien ter wereld . Sydney kreeg pas jaren later de eerste electriciteitsaansluitingen.
Van de grotten was het nog zo’n 30 km naar Oberon waar ik mijn bed heb opgemaakt in de auto, waarna ik de hoofdstraat van dit kleine plaatsje heb opgezocht om een pizza te scoren in een super onaantrekkelijk afhaalcentrum/restaurant zonder enige sfeer.  Ik verwacht niet dat dit bericht gelijk goed overkomt want de wifi verbinding is heel erg slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *