New York 3

Vanmorgen eerst weer rustig een ontbijtje in het hotel genomen en daarna om even over negen op weg om kennis te maken met de metro. Omdat het vanmorgen takkeweer was heb ik een 10 rittenkaart genomen, omdat ik dacht wel een aantal korte losse ritjes te zullen maken. Het eerste doel was even te kijken bij de dame. Bij South Warf metrostation kon ik een kaartje kopen voor een uur rondvaart langs de dame. Het tweede alternatief is een 4 uur arrangement met een uitgebreide intake en veiligheidscontrole. Bezoeken van het Statue of Liberty kan alleen bij booking vooraf. Ik moest helaas nog wel een uurtje wachten bij pier 15 voordat het bootje ging. Tijd om even naar de Brooklin Bridge te lopen. Ik kon er geen goede foto’s van maken; de pier er onder is under constructie,  zoals wel meer in dit deel van Manhattem. Even een kopje koffie gescoord en daarna de rondvaart gemaakt.

Het heeft de hele dag gemotterd en hard geregend met een stevige wind, wat het er niet aangenamer op maakte aan boord. Foto’s maken was lastig met al dat water op de lens.

Na terugkomst ben ik toch maar gaan lopen naar ground zero, omdat dat er vanaf de boot erg dichtbij uitzag. Ik heb er wel een redelijke indruk van gekregen, maar echt in je opnemen lukt niet met al die nattigheid. Mijn voornemen om ook hier even mijn hoogtevrees op de proef te stellen heb ik maar bijgesteld. De top van de toren was regelmatig in het geheel niet te zien. Ook bij de ingang was aangegeven dat het zicht  erg beperkt was.

Bij deze tijd was ik echt doorweekt en besloot ik de metro maar te nemen naar Centrale Park; het American Museum of Natural Historie. De ingang bij de ondergrondse stond helemaal vol met een rij bezoekers tot buiten de ingang. Ik wist niet wat ik zag. Ik ben naar de hoofdingang gegaan, maar ook daar stond een lange rij.

Toch ben ik maar aangeschoven. Van buiten tot binnen ging redelijk vlot, maar binnen stonden ook nog twee lange rijen voor de kassa’s.  Ik heb nog een paar uur door het museum gedwaald, totdat mijn voeten heel duidelijk maakten dat het genoeg was geweest. Mijn eerste indruk van New York is niet ongunstig geweest, maar morgen toch maar naar Chicago.

Eén antwoord op “New York 3”

  1. Hoi Anne we wensen je een mooi reis.
    Jammer van die regen.
    De Dame is best mooi van dichtbij en binnenin maar erg krap en ontzettend veel trappen. Je mag een halve minuut om naar buiten kijken en dan moet je weer doorlopen dus je hebt niets gemist hoor.
    Ben benieuwd naar Chicago hoop op beter weer voor je.
    groetjes Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *