Moab

Vanmorgen voor de eerste keer gedouched  in de camper. De waterheater 20 minuten vooraf aangezet en dan gaat het prima. Na het ontbijt ben ik eerst even naar het echte Death Horse Point gegaan voor wat foto’s van het uitzicht en naar de “neck”, de wegbrede vaste verbinding.

image

image

Het verhaal wil dat cowboys daar eens  een grote kudde paarden naar toe gedreven hebben en vervolgens de smalle neck hebben afgesloten met takken. Zo ontstond een natuurlijke coral; allemaal stijle kliffen rondom. Daarna zouden ze de beste paarden hebben geselecteerd, en vervolgens de rest opgesloten hebben achtergelaten om om te komen van honger en dorst (met zicht op de rivier!). Blijkbaar was er een andere moraal in die tijd.
Daarna, na een tankbeurt, naar Arches NP. Daar stond een lange rij wachtenden op de toegangsweg. Halverwege werden echter de bezitters van een jaarpas (hoera) via een bypass langs de kassa geleid zodat ik toch vrij snel in het park was. Het was een heel bijzondere ervaring om deze wonderen van moeder natuur te bekijken. In het begin gaat alles op de foto maar aan het einde van de dag denk je toch: zal wel.

image

image

image

image

image

image

image

image

Een paar van de mooiste bogen liggen op een trail aan het einde van de verharde weg bij Devils Garden. Het was er heel erg druk, en ik was al zo moe dat ik niet eens meer geprobeerd heb een parkeerplaats te bemachtigen, maar gewoon rechtsomkeerd heb gemaakt.
Om 16.30 was ik Arches NP weer uit en op weg naar Moab. Ik heb bij de M langdurig geprobeerd  het bericht van gisteren verstuurd te krijgen maar dat is niet gelukt. Ik heb de laatste beschikbare campingplek (hoe onwaarschijnlijk is dat) gekregen op Moab KOA campground. Eigenlijk is de camper iets te groot voor het plekje maar met enig passen en meten is het gelukt. Het is hier in de omgeving razend druk. Er is deze week een Jeep Safari gaande, wat de vele honderden Jeeps verklaard (al dan niet aange past tot monstertruck) die hier in kolonnes van 50-60 stuks door de parken rijden. Mogelijk gelijk ook de verklaring waarom alle campings al vol waren toen ik in oktober vorig jaar via internet probeerde te booken.
Ik was net voor de bui binnen want het giet nu.  Het was vandaag ongeveer 20 graden maar met een heel krachtige vlagerige wind die overal stof en zand  wervelstormen veroorzaakte. Zo’n buitje helpt daar wel tegen.
De wifi hier op de camping is buitengewoon slecht. Ik krijg niets de deur uit. Ook niet als ik roaming aanzet.
Dus ik verwacht dat ook dit bericht wat vertraging ondervind.
Ik hoorde in Arches van iemand van het gebeuren in Brussel. Ik volg op vakanties nooit het nieuws, maar dit kwam wel binnen. We leven in een vreemde wereld, waar de moraal soms is blijven steken bij die van de tijd van het wilde westen. Jammer.

Eén antwoord op “Moab”

  1. Ziet er weer goed uit pap, zo te zien heb je het naar je zin en spreekt de omgeving je aan. Het mist wat dieren maar het landschap maakt veel goed niet waar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *