Mesa Verde National Park

Ik sta vanavond op camping Ancient Cedars, net buiten het nationale park Mesa Verde, waar vanwege het seizoen de campings nog gesloten zijn. Na twee dagen in de staat  Utah ben ik weer even terug in de staat Colorado. Ik was vannacht om 4 uur wakker en dacht: ik probeer het nog maar eens met de wifi, en ja hoor beide berichten vlogen er uit, en ik er weer in. Ik heb besloten om toch de afslag te nemen naar het tweede deel van Canyonsland; de Needles. Daarvoor moet je heen en terug over dezelfde toegangsweg van 55 km voordat je het park in kan. De Needles is meer voor de echte wandelaars. De toegankelijkheid per auto is beperkt. Het landschap is echter voldoende compensatie voor de inspanning.

image

image

image

image

image

Heen en terug kostte me ongeveer 3,5 uur. In Monticello getanked en brood gehaald voordat ik aan het laatste stuk naar Mesa Verde NP begon. Er stond vandaag een heel koude en harde onaangename wind, die het rijden bemoeilijkte. Eigenlijk was deze locatie in mijn verbeelding een van de warmste die ik zou bezoeken, maar daarin ben ik bedrogen uitgekomen.
Ook in dit park moet je eerst zo’n 30 km rijden voordat je bij de voornaamste bezienswaardigheden kunt komen. Voor iemand zoals ik met hoogtevrees is het rijden over smalle bergwegen steeds weer een uitdaging. Ik heb altijd een knoop in mijn buik op deze hoogtes ( 9000 feet). Maar de plaatjes maken dat weer goed.

image

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *