Mata-Mata Restcamp

Vrijdag 2 december 2011.

Omdat ik praktisch geen Zuid-Afrikaans geld meer heb ben ik vandaag op en neer gereden naar twee Rivieren restcamp (weer 240 km), omdat ik gehoord had dat daar een pinautomaat was. Deze morgen was de sectie Mata-Mata tot aan de aansluiting naar Nossob Restcamp minder opwindend door weinig wild, maar op het deel naar twee Rivieren restcamp heb ik toch twee keer kunnen stoppen voor leeuwen, en ben ik wat langer blijven staan bij twee hyena’s. Alleen het luipaard ontbreekt nu nog op het wensenlijstje.

Ik heb in Twee Rivieren Restcamp twee keer R1500 gepind en kaarten met postzegels gekocht voor de jongens en M&B. Tevens mezelf getrakteerd op een pie met onbestemde inhoud en een kopje automatenkoffie. Ik heb de auto even op het campingterrein geparkeerd om een uurtje te rusten, de kaarten te schrijven en de batterijen een stukje op te laden; met name de veideo gaat snel leeg. Gelijk ook maar een verfrissende douche genomen.

De terugweg heb ik in hoog tempo gereden met wat minder oog voor het wild, zodat ik om 17.30 uur weer terug was. In Nossob Restcamp de auto weer volgetanked. Het nieuwe geld was daar weer nuttig. Gelijk maar even de rekensom gemaakt. Van vol naar vol maakt 9km/liter; nog niet erg zuinig maar de motor draait wel de hele dag (ook als je geen kilometers maakt).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *