Lookout Lodge – Skukuza Restcamp

Zaterdag 26 januari 2013.

Rustig opgestaan. Om 4.30 uur is het al licht. Ik ben eerst even gaan zwemmen en daarna heb ik een engels ontbijt gekregen. Ik was mooi op tijd onderweg.

Om ongeveer 1400 uur ging ik het Kruger National Park binnen via de Malelani poort. Vandaar over over de zandpaden naar Skukuza restkamp, waar ik om ongeveer 18.30 uur aankwam. Ik heb onderweg aardig wat riviercrossings moeten maken.

Vanavond voor het eerst de tent opgezet. Dat viel nog niet mee. Op de Land Rover kan je overal moeilijk bij. Ik heb wat brood gegeten met een portie yoghurt. Lekker makkelijk. De tafel is helaas niet erg stabiel: er ontbreekt een boutje in het scharnier. Er liepen net bavianen en zwijntjes door de camping en langs mijn tafeltje. Ik houd de deuren zoveel mogelijk gesloten om diefstal door de brutaaltjes te voorkomen.

Even een cider en nog wat lezen en daarna er maar in. De kilometerteler is vandaag 445 km verder gelopen. Morgen even kijken waar ik terecht kan. Shingwedzi restcamp waar ik heen wilde is ondergelopen. Daarna stond Satara in de planning via de zandwegen, maar aangezien ik veel over de hoofdwegen zal moeten is dat misschien wel haalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *