Johannesburg – Lookout Lodge

Vrijdag 25 januari 2013.

Ik ben redelijk de nacht doorgekomen. We kwamen wel iets te laat aan in Joburg zoals ze dat hier noemen. Natuurlijk een lange rij bij de douane en ook lang wachten op de koffers. Ditmaal heb ik direkt de Bushlore jongen gespot in de menigte. Het is wel een ruim half uur rijden vanaf het vliegveld naar het depot. Het was ook al druk op de weg. Na het tekenen van veel papierwerk en uitleg over de auto kon ik om 14.30 uur op pad.

Eerst naar de SPAR voor wat boodschappen, en gelijk maar vol getanked (66 liter ging er nog in). Daarna wilde het niet echt lukken met deze eerste etappe. Files, verkeerde afslag, bedoelde afslag niet gezien, etc. Pas na 17.00 uur was ik Pretoria uit via de N4. Vandaar de routeplanner gevolgd, maar ik kon in het donker de afslag naar Loskopdam niet vinden. Door de haast liep ik nog tegen een boete op van 200R voor speeding. Uiteindelijk maar besloten de aanwijzingen naar de Lookout Lodge te volgen. Daar was ruimte zat. Met 400R was de prijs voor een grote kamer met bad en douche en morgenochtend ook nog ontbijt een prima deal. Met een diner van 2 blikjes cider en een zak chips heb ik nog even wat gelezen en ben gaan slapen. Afgelegde afstand vandaag 247 km,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *