Garden Route NP – Bontebok National Park

Zondag 15december 2019

Omdat het zondag is en er bij de camping verder niets te doen is dan naar de zee te kijken, waar geen dolfijnen zich liet zien, ben ik pas om 7.00 uur opgestaan. Na een eenvoudig ontbijt, al snel onderweg naar Bontebok NP. De reis verliep vlotjes. Ik kwam terecht in een politiecontrole maar dat kostte nauwelijks extra tijd. Met weer veel wind en wat lichtte regen was ik om 14.00 uur op bestemming.

Na het installeren van een tafel en stoel, heb ik het park maar even doorgereden. Het is niet erg groot en ook verder weinig opwindend. Een paar soorten maar, maar ook ongeveer 200 Bontebokken, een ernstig bedreigde antilopen soort ( wereldwijd maar 3000 exemplaren). Ik heb er een 10 tal van gezien, merendeels op heel grote afstand, maar ook een paar dichtbij; op de camping.

Ik heb vanavond voor de eerste keer vuurtje gestookt en worstjes gebraden. Dat hoort er hier echt helemaal bij, maar heeft voor mij niet een erg hoge prioriteit.

De dag startte met 25 graden, en eind van de middag was het 25 graden. Het koelt nu weer stevig af. Ik kruip maar eens in de zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *