Dead Horse Point State Park

Ik heb vanmorgen tussen Rifle Falls en Grand Junction diverse pogingen gedaan bij benzinepompen, campgrounds, State Parks, om de watertank gevuld te krijgen, maar overal waren de pompen nog afgesloten. Uiteindelijk maar eens op een echte RV camping geprobeerd en daar ben ik dan toch geslaagd tegen een kleine vergoeding. Samen met een bezoek aan de M voor de post en updates was ik twee uur later bij Canyonlands National Park dan gehoopt.  Uiteindelijk bleek de 4 uur die ik nog kon besteden genoeg om de zes belangrijkste Vieuwpoints in dit gedeelte van het park te bezoeken.
De hele route hiernaar toe, en de weg door het park zelf zijn prachtig.

image
Omgeving Grand Junction
image
Omgeving Grand Junction

Bij de ingang van het park heb ik een (jaar)parkpas aangeschaft met de prachtige naam: America the Beautiful.
Canyonlands NP bestaat uit drie gedeelten, van elkaar gescheiden door de Green River en de Colorado River: The Maze, The Needles en Island in the Sky. Dit laatste deel heb ik verkend. De meeste vieuwpoints zijn met de auto te bereiken; voor 1 moest ik een flinke klim maken.

image
Shafer Canyon
image
Grand Vieuw Point
image
Orange Cliffs
image
Upheavel Dome

Voor deze laatste bijzondere locatie van een meteroriet inslag moest ik een korte trail bergop doen.
Vandaar nog naar een panorama met de Green River

image
Green River Overlook

Al met al was het 1800 uur dat ik het park verliet om de camping op te zoeken van het dichtbij gelegen Dead Horse Point State Park. Ik had geen zin meer om hier nog naar de belangrijkste vieuwpoint te gaan, laat staan om een trail te doen.  Die bewaar ik voor morgen.
Ook nu weer geen bereik, dus……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *