De camper

Maandag 28 April 2014 (nederlandse tijd)

Vanmorgen eerst maar eens flink ontbeten na een onrustige nacht. De kamer is erg gehorig en er zijn geen gordijnen dus wordt het niet donker met een torenflat aan de overkant van de straat.

ontbijt
Ontbijtje van Quality Hotel Downtown Inn at False Creek

Na het ontbijt nog maar wat gaan wandelen om de tijd te doden tot 13.00 uur wanneer de taxi komt om mij naar het camper depot te brengen. Onderweg nog wat foto’s gemaakt met de mobiel om toe te  voegen aan dit bericht. Omdat ik geconstateerd had dat de lenzen niet erg schoon waren heb ik het grootste deel van de tijd besteed aan het zoeken naar schoonmaakartikelen. Uiteindelijk wel geslaagd.

hotel Vancouver
The Inn at False Creek
Havenpier Vancouver
Havenpier Vancouver met cruiseschip bij het Word Trade Center

De trolleybussen die hier rondrijden hebben fietsendragers aan de voorkant.
Dat is best een bijzonder gezicht. Helaas geen camera paraat toen ik er een zag met twee fietsen voor de motorkap. Wel een zonder fietsen.

Vancouver Transport
Vancouver Transport

En ook maar een Coca Cola auto.

De Coca Cola Company
De Coca Cola Company

De taxi deed er ongeveer 40 minuten over om het depot te bereiken. Na de nodige formaliteiten en het afkopen van risico’s zoals glasschade en schoonmaakkosten kon de inspectie beginnen.

Canadream Depot Vancouver
Canadream Depot Vancouver

Het was op wat electriciteitsproblemen na (te weinig batterijspanning), allemaal  dik in orde. Om even voor drie was ik onderweg naar de veerboot. Daar ging men met een wieltje langs de camper en daar kwam 85 dollar uitgerold voor 22 foot. De boot ging om 17.00 uur dus kon ik nog twee uur stukslaan in het havengebouw dat tot mijn verrassing van binnen meer op een basar lijkt.

Veerhaven Tsawwassen
Veerhaven Tsawwassen voor veerboot Tsawwassen naar Swartz Bay (Vancouver Island)
Tsawwassen Veerhaven Havengebouw
Tsawwassen Veerhaven Havengebouw

De zee was spiegelglad.

Veerboot Tsawwassen - Swartz Bay
Veerboot Tsawwassen – Swartz Bay

Dus na een voorspoedige reis met mooie vergezichten ben ik richting Victoria gereden. Daar ben ik min of meer verdwaald. De RV camping die op het lijstje stond in ieder geval niet gevonden. Uiteindelijk ben ik via de M1 terechtgekomen in Thetis Lake. Het was inmiddels al redelijk laat dus maar snel afgetaaid zonder eten. Ik heb nog geen boodschappen gedaan dus geen eten of drinken aan boord. Dat is voor morgen prio 1.

 

4 antwoorden op “De camper”

    1. Australie staat op het to do lijstje. Maar inderdaad de hippy camper van New Zealand had ook wel wat.Leuk dat je meeleest
      Groetjes
      Anne

  1. Wat een geweldige onderneming weer, Anne. We wensen je een fantastische reis en geniet ervan. Liefs Philip en Joke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *