Barbespan Nature reserve – Witsand Nature reserve

Zaterdag 26 november 2011

Op aanraden van één van de medewerkers van het autoverhuur bedrijf heb ik gekozen voor Witsand Nature Reserve in plaats van Molopo Nature Reserve waar ik heb gebooked. Volgens hem was de weg van- en naar Molopo NR erg slecht en zou dat vele uren kosten. Vandaar de weg genomen naar Witsand NR dat ook in kilometers een stuk korter moest zijn. De weg bleek het laatste stukje echt wel een 4×4 weg te zijn al hebben we in Namibië vergelijkbare wegen met een camper bedwongen. Het 4×4 rijden is echt een stuk makkelijker zeker op zanderige wegen.

Witsand is vernoemd naar de bijzondere kleur van het duinzand, nl. wit in tegenstelling tot de wijde omgeving waar de grond rood is. Ik heb in het park een prachtige campingplek gevonden, en heb vervolgens wat rondgereden.

Ik heb een kort bezoek gebracht aan de Birdshide, en daar heb ik wel wat leuke foto’s kunnen maken.

Ik heb ook nog een duin beklommen om te horen of Brulsand ook echt de naam waar maakte. Ik heb het helaas niet kunnen waarnemen. Na een kleine maaltijd op tijd het dak op gegaan. Dagteller 475 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *